Άξονας 1. Συνοχή στην Κοινωνία: Κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της συνοχής στην κοινωνία, η εξασφάλιση ισότητας ευκαιριών, η καταπολέμηση της φτώχειας και η κοινωνική ένταξη για όλους.

Ούτε ένα παιδί μακριά από το σχολείο και τους χώρους άθλησης, ούτε ένας άνθρωπος χωρίς στέγη, φαγητό, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, κανένας άνθρωπος στο περιθώριο.

 

Άξονας 2. Συνοχή στην Πόλη: Κύριος στόχος μια συνεκτική όμορφη πόλη, ασφαλής, καθαρή, φωτεινή, φιλική στο περιβάλλον και στους ανθρώπους, με ενσωματωμένο τον πολιτισμό, ως στοιχείο της καθημερινής ζωής.

Για να αποκατασταθούν τα «κενά» και να επιτευχθεί η συνοχή στην πόλη, σχεδιάζουμε δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις κοινωνικές υποδομές και προετοιμάζουμε πολεοδομικές ρυθμίσεις που στοχεύουν στη σωστή οργάνωση χρήσεων – λειτουργιών και στην ισότιμη χωρική κατανομή των κοινωνικών υποδομών.

 

Άξονας 3. Συνοχή στην Οικονομία: Κύριος στόχος η αναζωογόνηση και εξειδίκευση της οικονομικής λειτουργίας.

Υποστηρίζουμε καινοτομίες για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, σε επιλεγμένους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, θεσμοθετούμε κίνητρα για προσέλκυση επιχειρήσεων και νέων κατοίκων, με παράλληλη ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα.